Podkast

Nord-Norge i verden

Nord-Norge i verden er produsert av Kunnskapsbanken ved SpareBank 1 Nord-Norge i samarbeid med Helt Digital. Programleder er Stein Vidar Loftås. Ansvarlig redaktør er Audhild Dahlstrøm. Musikken til podkasten er komponert av Emil Karlsen.

SISTE

Hør mer her
S02e18 sq1

Er hjemmekontor den nye normalen?

Er hjemmekontor den nye normalen? Hva betyr dette for effektiviteten – og hva med offentlige arbeidsplasser? Programleder Stein Vidar Loftås tar en prat med distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland, sjefforsker Nils Brede Moe ved Sintef og utviklingssjef Rune Haddal i Alta-firmaet SmartDok AS.

Brita staal klima 1

Klimaspesial: Klimarisiko i Nord-Norge

Er næringslivet i Nord-Norge rigget for å håndtere klimaforandringene? I denne fjerde og foreløpig siste klimaspesialen av Nord-Norge i verden møter du spesialist på klima- og bærekraftsstrategier ved kunnskapsbedriften Salt, Brita Staal. Staal er også hovedforfatter av rapporten Kunnskapsbanken for Nord-Norge publiserte tidligere i sommer om nettopp klimarisiko i Nord-Norge.

Klimaepisode3

Klimaspesial: Kan påvirke finansiell stabilitet

Norges Bank mener klimarisiko i fremtiden kan påvirke finansiell stabilitet, mens SpareBank 1 Nord-Norge ikke utelukker å stille klimakrav til lånetakere. Gjester er direktør for analyse i Norges Bank, Sindre Weme, og konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge, Liv Bortne Ulriksen.

1592889606662 308af7496823f82a6101b224432194fb

Klimaspesial: Merker klimaforandringene godt

Hva er klimarisiko og hvordan vil klimaforandringene påvirke næringslivet i Nord-Norge? Dette er temaet for fire episoder av Nord-Norge i verden. Gjest i denne episoden er Turid Grotmoll, administrerende direktør i forsikringsselskapet Fremtind og styreleder i Finans Norge.

1592434074666 215bda5e6ce72131b6e159c4fc91f922

Klimaspesial: Hva er klimarisiko?

Hva er klimarisiko og hvordan vil klimaforandringene påvirke næringslivet i Nord-Norge? Dette er temaet for de neste fire episodene av Nord-Norge i verden.

Gjest i denne episoden er Kristin Halvorsen, direktør ved CICERO Senter for klimaforskning.