Podkast

Gründervekst under pandemien

Pandemien økte fokuset på innovasjon – og antallet nyetableringer vokser kraftig over hele landet. Men hvorfor skjer dette – midt under en krise?

Smakokkene front eksempel

Under pandemien etablerte Tina Gjøvik selskapet Småkokkene – her sammen med sine to barn.

Foto: Småkokkene

I 2020 ble det etablert 4.621 nye bedrifter i Nord-Norge, og tall fra Statistisk sentralbyrå viser en ytterligere vekst i fjor. Midt under pandemien økte antall nye foretak med 22 prosent.

Tilbudet om å motta dagpenger under etablering av egen virksomhet er også omfavnet av mange – og veksten er størst i Troms og Finnmark med 122 prosent det siste året.

Programleder Stein Vidar Loftås har med seg tre gjester:

  1. Anette Mellbye, direktør for vekst og kommersialisering i Innovasjon Norge – Innovasjon Norge ga i fjor over ni milliarder kroner i lån og tilskudd til innovasjon- og omstillingsprosjekter.
  2. Tina Gjøvik, gründer av Småkokkene i Tromsø – et lite firma som ble etablert under pandemien. Du kan også følge Småkokkene på Instagram (@smakokkene) og Facebook.
  3. Simon Brink, COO (chief operating officer) i ACD Pharma, som nå bygger en bakteriofagfabrikk på Leknes i Lofoten.

Les transkripsjon av episoden ord-for-ord.

Lytt til episoden her:

Trykk her for å lytte til flere episoder!

Her finner du Nord-Norge i verden

Du kan enten lytte til episoden ved å trykke på spilleren (se over), eller gjennom din favorittapp for podkaster.

Her er noen av appene hvor du finner Nord-Norge i verden:

Nord-Norge i verden er produsert av Kunnskapsbanken SpareBank 1 Nord-Norge i samarbeid med Helt Digital. Programleder er Stein Vidar Loftås. Redaktør er Jeanette Gundersen. Musikken til podkasten er komponert av Emil Kárlsen.