Podkast

Klimaforandringer i nord

Hva betyr klimaforandringene for Nord-Norge? Narvikværingen Trude Storelvmo er én av 19 norske forskere som bidrar til FNs klimapanel. Malin Jacob er fagleder for fremtidsrettede kystsamfunn i kunnskapsbedriften Salt.

S03e36 d

Det er ingen tvil om at klimaforandringene på jorden er menneskeskapte, og tiden er i ferd med å renne ut for å unngå dramatiske konsekvenser, slår FNs klimapanel fast. Hva betyr klimaforandringene for Nord-Norge?

I denne episoden av Nord-Norge i verden får du møte narvikværingen Trude Storelvmo. Hun er én av 19 norske forskere som bidrar til FNs klimapanel. Storelvmo er utdannet meteorolog og jobber til daglig som professor ved Universitetet i Oslo og professor II ved Handelshøgskolen, Nord universitet.

Malin Jacob er på plass for å gi deg et innblikk i de viktigste hovedfunnene fra FNs klimapanels ferskeste rapport. Hun er fagleder for fremtidsrettede kystsamfunn i kunnskapsbedriften Salt.

Og: Søndag starter FNs klimatoppmøte i Glasgow.

Lytt til episoden her:

Trykk her for å lytte til flere episoder!

Her finner du Nord-Norge i verden

Du kan enten lytte til episoden ved å trykke på spilleren (se over), eller gjennom din favorittapp for podkaster.

Her er noen av appene hvor du finner Nord-Norge i verden:

Nord-Norge i verden er produsert av Kunnskapsbanken SpareBank 1 Nord-Norge i samarbeid med Helt Digital. Programleder er Stein Vidar Loftås. Redaktør er Jeanette Gundersen. Musikken til podkasten er komponert av Emil Kárlsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær først ute og hold deg oppdatert med innhold fra kbnn: direkte på e-post.