Podkast

Får ikke tak i kvalifisert arbeidskraft

Bedrifter i Nord-Norge får ikke tak i kvalifisert arbeidskraft. Hvorfor utdannes ikke flere med kompetansen næringslivet etterspør?

Kb kokmpetanse fb1

I Konjunkturbarometeret for Nord-Norge pekes det på en ubalanse mellom hvilken kompetanse næringslivet i Nord-Norge har behov for – og hva som faktisk utdannes. Hvorfor er det slik?

Programleder Stein Vidar Loftås har invitert to gjester til å diskutere mangelen på kvalifisert arbeidskraft i Nord-Norge.

Første gjest er Dag Rune Olsen. Han er påtroppende rektor ved UiT Norges arktiske universitet, og er tydelig på behovet for økt kommunikasjon mellom utdanningssektoren og næringslivet. Samtidig mener han universitetet også har en viktig oppgave med å løse fremtidens kompetansebehov i landsdelen.

Andre gjest er Målfrid Baik. Hun er regiondirektør i NHO Arktis, og mener ubalansen mellom næringslivets behov og tilgangen på kvalifisert arbeidskraft bare blir større. Årsaken er at ubalansen har spredt seg til resten av landet, og dermed øker konkurransen om arbeidskraften.

Du kan lese mer om temaet i Konjunkturbarometer for Nord-Norge.

Trykk her for å lytte til flere episoder!

Her finner du Nord-Norge i verden

Du kan enten lytte til episoden ved å trykke på spilleren (se over), eller gjennom din favorittapp for podkaster.

Her er noen av appene hvor du finner Nord-Norge i verden:

Nord-Norge i verden er produsert av Kunnskapsbanken SpareBank 1 Nord-Norge i samarbeid med Helt Digital. Programleder er Stein Vidar Loftås. Redaktør er Unni Pedersen. Musikken til podkasten er komponert av Emil Karlsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær først ute og hold deg oppdatert med innhold fra kbnn: direkte på e-post.