Podkast

Økt pessimisme i nord

Vi har spurt næringslivet i Nord-Norge om hva de forventer av det kommende året. Gjester er seniorrådgiver i Kantar, Amund Bråthen, og administrerende direktør i PEAB Bjørn Bygg, Gro Skaar Knutsen.

Fb 2023 koa kbnn 6
Foto: Karoline O. A. Pettersen for kbnn:

Forventningsbarometer for Nord-Norge 2023 er nå lansert. Barometeret kartlegger framtidsutsiktene til næringslivsledere og ledere i offentlig sektor. Hvordan vurderer bedriftene den økonomiske utviklingen de siste tre månedene – og forventningene 12 måneder frem i tid?

Tema er lønnsomhet og investeringsvilje, syn på arbeidsmarkedet, klimarisiko og EU-taksonomien.

For å belyse hovedfunnene får programleder Stein Vidar Loftås besøk i studio av seniorrådgiver i Kantar, Amund Bråthen. Byggebransjen opplever krevende tider, og jobber nå med å sikre kontrakter for 2024 og 2025. Administrerende direktør i PEAB Bjørn Bygg, Gro Skaar Knutsen, forteller hvordan bransjen ser på det kommende året.

Les forventningsbarometeret her.

Du kan også lese alt som blir sagt i denne episoden ord-for-ord.

Nord-Norge i verden

Trykk her for å lese om episodene!

Her finner du Nord-Norge i verden

Du kan enten lytte til episoden ved å trykke på spilleren (se over), eller gjennom din favorittapp for podkaster.

Her er noen av appene hvor du finner Nord-Norge i verden:

Nord-Norge i verden er produsert av Kunnskapsbanken SpareBank 1 Nord-Norge i samarbeid med Helt Digital. Programleder er Stein Vidar Loftås. Redaktør er Jeanette Gundersen. Musikken til podkasten er komponert av Emil Kárlsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær først ute og hold deg oppdatert med innhold fra kbnn: direkte på e-post.