Podkast

Færre unge i nord – og høyt frafall fra videregående skoler

De utgjør over 20 prosent av innbyggerne i Nord-Norge, og er bokstavelig talt landsdelens fremtid. Men hva er status for barn og unge i Nord-Norge i dag?

Breivang vgs kunnskapsbanken for nord norge pod

På oppdrag fra Kunnskapsbanken for Nord-Norge har Nordområdesenteret ved Handelshøgskolen Nord universitet utarbeidet en statusrapport om barn og unge i Nord-Norge.

📑 I denne episoden forteller Erlend Bullvåg om noen av hovedfunnene fra rapporten. Bullvåg er påtroppende administrerende direktør i KPB, og kommer fra jobben som førsteamanuensis ved Nordområdesenteret ved Handelshøgskolen, Nord Universitet.

🎓 Hele 23 av de 30 videregående skolene i Nord-Norge har et frafall som ligger over landsgjennomsnittet. Programleder Stein Vidar Loftås tar en prat med rektor Torill Hvalryg ved Tromsdalen videregående skole – som har den laveste frafallsprosenten i Nord-Norge.

Du kan lese hele rapporten her.

Lytt til episoden her:

Trykk her for å lytte til flere episoder!

Her finner du Nord-Norge i verden

Du kan enten lytte til episoden ved å trykke på spilleren (se over), eller gjennom din favorittapp for podkaster.

Her er noen av appene hvor du finner Nord-Norge i verden:

Nord-Norge i verden er produsert av Kunnskapsbanken SpareBank 1 Nord-Norge i samarbeid med Helt Digital. Programleder er Stein Vidar Loftås. Redaktør er Jeanette Gundersen. Musikken til podkasten er komponert av Emil Kárlsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær først ute og hold deg oppdatert med innhold fra kbnn: direkte på e-post.