Reiseliv og transport har hatt den største økningen i arbeidsledigheten, med en arbeidsledighet på 25,2 prosent, opp fra 3,5 prosent to uker tidligere. Arbeidsledigheten blant ledere og ansatte i butikk- og salgsarbeid er også høy, og ligger rundt 20 prosent.
Arbeidsledigheten har økt innenfor alle yrkesgrupper, men det er store forskjeller mellom yrker. Undervisning, akademiske yrker, helse, pleie og omsorg, og jordbruk, skogbruk og fiske har alle en arbeidsledighet under fire prosent.
I Nordland er det nå 10.632 arbeidsledige, opp fra 2.357 to uker tidligere. Dette tilsvarer 8,6 prosent arbeidsledighet, opp fra 1,9 prosent. I Troms og Finnmark har antall arbeidsledige økt fra 2.564 til 12.209, noe som tilsvarer en økning fra 2 prosent til 9,3 prosent. Selv om dette er ekstremt høye tall, er det ingen fylker som har en lavere arbeidsledighet enn Nordland og Troms og Finnmark.
En mulig årsak til at arbeidsledigheten er lavere i Nord-Norge enn resten av landet er at Nord-Norge har en betydelig høyere andel offentlig sysselsatte.
Forskjellene mellom fylker er imidlertid ikke store; Oslo har den høyeste arbeidsledigheten med 12,7 prosent, og alle andre fylker utenfor Nord-Norge har en arbeidsledighet mellom 9,3 (Møre og Romsdal) og 10,6 prosent (Viken, og Vestfold og Telemark).