Tilflyttingen minsket i perioden 2015–2019, hovedsakelig fordi det kom færre innvandrere til landsdelen. I denne perioden flyttet det flest fra utlandet til Nord-Norge, over 29.000 personer, etterfulgt av tilflyttere fra Trøndelag og Oslo. Flytting mellom de nordnorske fylkene utgjorde nesten 17.000 personer i samme tidsrom. De fleste som flyttet fra Nord-Norge, dro til utlandet, fulgt av Oslo og Trøndelag. Antall utflyttere per år har vært stabilt siden 2015.
Ved begynnelsen av 2020 var det over 51.000 innvandrere i Nord-Norge. Personer fra Europa utgjør den største andelen av disse, med flest fra Polen, Litauen, Sverige, Tyskland og Finland. Sammenlignet med de øvrige fylkene i landet hadde Nordland den laveste andelen innvandrere (9 prosent av befolkningen).
Samtidig hadde en større andel (16,4 prosent) av innvandrerne i landsdelen høyere utdanning (4 år eller mer på høgskole og universitet) i 2019, sammenlignet med resten av befolkningen (6,3 prosent). Det var innvandrere fra Vest-Europa og Nord-Amerika som dominerte med hensyn til å ha høyere utdanning enn befolkningen ellers. Det er et stort potensial for å stimulere til økt entreprenørskap og bedriftsetablering blant denne gruppen, noe andre europeiske land har hatt stor suksess med.
Arbeid var den viktigste grunnen til innvandring til Norge i både 2018 og 2019, fulgt av familieinnvandring. Det finnes ikke statistikk på regionalt nivå, men det er liten grunn til å anta at Nord-Norge skiller seg vesentlig fra resten av landet.
Uavhengig av nasjonalitet – hvilke aldersgrupper i befolkningen øker og minsker? Siste tilgjengelige tall viser endringen i løpet av 2019, og nedgangen var størst i aldersgruppen 40–49 år. En stor andel av disse flyttet til andre deler av landet og tok samtidig med seg sine barn (0–19 år).